Hyaluronihappo ihonhoidossa

Hyaluronihappo on suosittu ja tehokas aine ihonhoidossa. Tässä blogitekstissä kerromme tarkemmin tästä ihmeaineesta ja miten se vaikuttaa iholla. Hyaluronihappo on yksi ainesosa, jota on oikeasti paljon tutkittu ja sen hyödyt ihonhoidossa tunnetaan hyvin. Kyseessä ei siis ole mikään ohimenevä trendi.

Hyaluronihappoa käytetään usein kuivan ihon tehokosteutukseen. Hyaluronihapon teho perustuu sen kykyyn sitoa itseensä suuria määriä kosteutta. Hyaluronihappo kykenee sitomaan jopa 1000 kertaa painonsa verran kosteutta ja on tämän vuoksi kaikkein kosteuttavin ainesosa. Hyaluronihapon kosteuttava vaikutus on nähtävillä iholla heti ja sen kosteuttava vaikutus kestää iholla pitkään. Kosteuttavan vaikutuksen vuoksi hyaluronihappoa käytetään korealaisessa kosmetiikassa paljon.

Hyaluronihappo sopii loistavasti myös ikääntyvälle iholle. Sen lisäksi, että se sitoo itseensä kosteutta, hyaluronihappo siloittaa myös juonteita ja saa kasvot näyttämään nuorekkaammalta. Hyaluronihappoa on ihossa luonnostaan mutta sen määrä vähenee ihon ikääntyessä. Kun hyaluronihapon määrä vähenee, iho kuivuu ja menettää kimmoisuuttaan. Mitä enemmän ihossa on hyaluronihappoa, sitä sileämmältä se näyttää. Tästä syystä ikääntyvän ihon ihonhoidossa on tärkeä muistaa kosteutus ja siinä hyaluronihappo on ehdoton ykkönen.

Hyaluronihappoa on esimerkiksi kasvovesissä, seerumeissa, kasvonaamioissa ja kasvovoiteissa. Seerumeissa yleensä pitoisuus on korkeimmillaan. Hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita voi käyttää päivittäin ja niitä suosittelemme erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle päivittäin käytettäväksi.

Hyaluronihappo on suosittu ainesosa kosmetiikassa, sillä se sopii lähes poikkeuksetta kaikille ihotyypeille. Sitä on ihossa luonnostaan, joten se on luonnollinen ainesosa eikä herkkäkään iho siitä ärsyynny. Hyaluronihappo sopii myös rasvaiselle iholle, sillä rasvainenkin iho tarvitsee kosteutta.